Langos
Idag har jag gjort langos, blev suppergott, tyvärr blev det ingen bild på de, men receptet kommer här
25g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet, blanda i potatisen, salt och mjöl och arbeta till en jämn deg,
den ska vara lite kladdig. Låt jäsa 35min. Knåda in lite extra mjör i degen,
dela degen i 8 delar, tryck ut de till 10-15cm stora cirklar. Låt jäsa på bakbordet 10 min.
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad kastrull, fritera bröden några minuter på varje sida tills de fått fin färg,
låt rina av på galler. Servera med vitlökssmör, gräddfil, rödlök, ost och räkor (eller vad ni gillar).
25g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet, blanda i potatisen, salt och mjöl och arbeta till en jämn deg,
den ska vara lite kladdig. Låt jäsa 35min. Knåda in lite extra mjör i degen,
dela degen i 8 delar, tryck ut de till 10-15cm stora cirklar. Låt jäsa på bakbordet 10 min.
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad kastrull, fritera bröden några minuter på varje sida tills de fått fin färg,
låt rina av på galler. Servera med vitlökssmör, gräddfil, rödlök, ost och räkor (eller vad ni gillar).
Kommentarer
Postat av: Madde
Vi gjorde egna langos i helgen. dom blir supergoda. måste man göra om..
kram
Trackback